EL LLIBRE DEL RECUIT
VIDA I MIRACLES D'UN LLEVANT DE TAULA
Jordi Bonet-Coll / Albert Llenas Llensa16,00 €
- Editorial: EDITORIAL SIDILLA
- Año de edición: 2012
- Materia: Gastronomía
- ISBN: 978-84-938743-8-4
- Páginas: 182
- Encuadernación: Rústica
- Colección: < Genérica >
- Idioma: Catalán
16,00 €
Alerta disponibilidad onlineAquest és el primer llibre que s'ha escrit mai sobre el recuit. Fa només un parell de generacions, moltes pageses el feien a partir de la llet, sobretot d'ovella, i avui el continuen fent alguns artesans. Volgudament o no, al recuit se l'ha confós amb el mató, amb la quallada o amb el brossat... Però és una altra cosa. Per a Josep Pla, el recuit és "de totes les formes de llet quallada que apareixen en el mercat, el de més qualitat" i "no té possible rival".
Jordi Bonet-Coll ha sabut crear al voltant del recuit una veritable biografia intensa i apassionada, fresca i intel?ligent, que dóna veu a les persones que en feien i a tot un món que girava entorn de la seva elaboració i venda. Pel camí, també ha recuperat les paraules i les receptes, una forma ancestral i popular de transformar la llet en una menja exquisida. De la seva mà visitarem pastors, ovelles i recuiteres i acabarem, segur, volent ficar-hi cullerada.
Añadir a mis favoritos
Compartir