L'ÚLTIMA COLÒNIA

L'ÚLTIMA COLÒNIA

20,90 €

  • Editorial: ANAGRAMA
  • Año de edición:
  • Materia: Otras biografías
  • ISBN: 978-84-339-1859-8
  • Páginas: 296
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Llibres Anagrama
  • Idioma: Catalán

20,90

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

20,90 €

Philippe Sands (Londres, 1960) és un advocat britànic i francès, professor de dret i director del Centre de Corts i Tribunals Internacionals de la University College de Londres. Especialista en dret internacional, ha exercit com a advocat davant la Cort Internacional de Justícia, el Tribunal Internacional del Dret del Mar, el Tribunal Europeu de Justícia, el Tribunal Europeu de Drets Humans i la Cort Penal Internacional. Les seves experiències en aquests àmbits del dret l'han portat a escriure llibres de no-ficció on reflecteix la relació complexa entre els països i els seus interessos particulars.
Aquesta vegada, L'última colònia se centra en les tragèdies personals que van provocar les colonitzacions del passat, concretament a l'illa Maurici que el Regne Unit va deixar que s'independitzés “en fals” reservant-se l'arxipèlag de Chagos per als seus interessos amb Estats Units des dels anys seixanta del segle XX fins a l'actualitat. La intenció d'aquest darrer país a posar una base militar a l'illa Diego García va portar el Regne Unit, sense cap mena d'explicació, a deportar tots els habitants de la resta de les illes de Chagos. Les ferides de llavors encara continuen obertes per la manca de voluntat de les grans potències per reparar la injustícia infligida a una minoria i negant-los el dret a tornar a la seva terra després de cinquanta anys de colonització il·legal.
Philippe Sands centra la seva exposició a la figura de Liseby Elysé, una de les dones deportada a qui van permetre argumentar sobre el cas davant de la Cort Internacional de La Haia el 2018: el 27 d'abril del 1973, amb vint anys i embarassada del seu primer fill, es va veure forçada a pujar a un vaixell en pèssimes condicions al costat del seu marit i la resta dels habitants de Peros Banhos, una petita illa de l'arxipèlag de Chagos. Els van reubicar a l'illa Maurici simplement amb el que s’havien posat i amb la prohibició de tornar a casa seva.
Després de la independència, Maurici va procurar recuperar l'arxipèlag de Chagos que li corresponia com a unitat territorial i el dret a ocupar les illes pels seus antics habitants.
L'autor transmet els fets de manera simplificada i sense fer servir tecnicismes per adaptar-se a un lector poc familiaritzat amb termes jurídics, però capaç d'entendre l'injust d'algunes decisions polítiques.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar