QUAN EN DÈIEM XAMPANY

QUAN EN DÈIEM XAMPANY

9,95 €

  • Editorial: LA BUTXACA
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-16334-11-7
  • Páginas: 432
  • Encuadernación: Bolsillo
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

9,95

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:


L'autor, descriu, la vida, la família i l'empresa del seu besavi patern, Francisco Oller. Als setze anys, abandona Cassà de la Selva (Girona), viatge a França, a Eparnay i Reims, on sap que s’hi havia instal•lat un català que comercialitzava taps de suro, procedents de Catalunya, pels xampanyers francesos. L'any 1892, en Francisco Oller, obra la seva primera fàbrica de taps de suro. En pocs anys, construeix un imperi. Te de clients: Roederer, Taittinger, Bollinger, Veuve Clignot, etc. Lluita en els anys més convulsos de la història d'Europa: la Primera Guerra Mundial, el crac del 29, la persecució nazi als jueus, la guerra civil espanyola 1936-39, la
Segona Guerra mundial i el renaixement europeu de la postguerra, etc.

És una història, la del protagonista, que destaca la tenacitat, treball i sacrificis que no escatima. Enmig d'amors, odis, traïcions, èxits i fracassos. Imposa els interessos de l'empresa al seus personals i familiars, oposant-se als matrimonis de les seves filles si no li aporten beneficis econòmics a la fàbrica. Això li comporta la rebeldia de les noies: Hélène, desobeeix al seu pare, se’n va de casa i es casa amb l'encarregat de la fàbrica de Reims, Joan Rich. Angèle, es casa amb en Joaquim Nadal, de Cassà. El seus sogres la veuen massa moderna. No va perdre mai l'aire i els costums francesos. Yvonne, la més petita, viu un casament molt trist. Els pares el van concertar. Era d'interès per les fàbriques. A la setmana, al rebre el marit de l'Yvonne, una carta de la seva amant, decideix tornar a casa del seu pares. Aquests, van admetre el seu error i la van acollir.

Ben escrita. Amb una gran càrrega d'humanitat en els personatges que descriu, amb els seus valors i febleses. Destaca, un Capítol recordant a mossèn Fernando (de l'altre branca, germà de la baba Teresa, avia materna de l'autor). Va salvar a moltes famílies jueves, durant la segona guerra mundial, posant en perill la seva pròpia vida. Quan l’oncle mossèn va morir
la baba Teresa va a començar a rebre cartes de condol i homenatge de famílies jueves de tot el món, com a mostra d'agraïment i apreciï.

El lector s'endinsa en la trama de les vides dels protagonistes i s'enriqueix en el marc històric de l'horror de les guerres i també de la lluita pels seus ideals de família, treball i amistats. Molt agradable de llegir.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar