QUINA MENA DE GENT SOM - CAT

QUINA MENA DE GENT SOM - CAT

QUATRE ASSAIGS SOBRE CATALUNYA I ELS CATALANS (1938-1947)

19,00 €

  • Editorial: DIËRESIS
  • Año de edición:
  • Materia: Historia de España
  • ISBN: 978-84-18011-40-5
  • Páginas: 176
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Primera Página
  • Idioma: Catalán

19,00

Añadir a mi cesta

Consigue 0,95 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 24/01/2025

19,00 €

Consigue 0,95 puntos TROA

El gran periodista i pensador Agustí Calvet «Gaziel» va emprendre al 1938, des de l'exili a França per la Guerra Civil, la tasca de donar continuïtat a un projecte d'història de Catalunya que li havia plantejat el polític i mecenes Francesc Cambó. El resultat va ser aquest llibre, on, amb la passió d'un genuí catalanista, però anteposant la seva objectivitat d'insubornable intel·lectual, aplega quatre assajos sobre la història de Catalunya i dels catalans. Quatre textos als quals no eludeix la conflictiva relació amb Castella, un dels temes cabdals que travessa tot el llibre, i també discuteix la nova visió sobre la història de Catalunya sorgida a partir del XIX com a fruit de la Renaixença.
D'aquesta manera, Gaziel va imposar-se un ambiciós objectiu, que avui és més actual que mai: «Jo voldria una Història de Catalunya que es deixés per sempre més de contar el que hauria hagut de ser i no fou, per dir-nos el que ha estat i el que és, per veure si així podíem arribar, per fi, a veure clarament el que pot ser».
Un esforç de realisme, de claredat en l'anàlisi i de subjecció als fets, que el converteix en una de les obres que millor ha captat l'essència del "problema català". Un clàssic perdurable i de lectura obligada en aquests moments.

Más libros de este autor

Ver todos
Gaziel

Gaziel

(Gerona, 1887 - Barcelona, 1964)Pseudónimo de Agustí Calvet Pascual, escritor y periodista español. En 1903 comenzó la carrera de Derecho en la Universidad de Barcelona, impulsado por el deseo paterno de que ganase una notaría. Más tarde se matriculó en la Facultad de Letras, su verdadera vocación. Vivió unos meses en Madrid, donde se doctoró en 1908. Allí tuvo la oportunidad de conocer a Bonilla y San Martín –su querido maestro–, a Ramón y Cajal, a Luis Simarro, Unamuno, a Galdós y a Valle-Inclán. Trabajó como periodista par... [Leer más]

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar